YÜKSEK BEL MODASI


 Hoşgeldiniiiiz!

 Bugün sizler için yüksek bel kıyafetlerin hangi vücut tipine göre nasıl kombinleneceğini anlatmak istedim. Şunu söylemem gerekir ki; yüksek beli tekrardan 2015 yılında yavaş yavaş askılarda görmeye başladık. Ben düşük bel pantolonları zorla çok iri kalçalı ve kilolu kadınların kullanmasına katlanamıyordum. Resmen gözlerim kanıyordu! Şuanda neyse ki daha derli toplu vücut hatları görmeye başladık...


 Peki kıyafet tercihimizi nasıl yaparız? Öncelikle herkes kendi vücudunu ve proporsiyonunu tanımalı ve ona göre hareket etmeli. Eğer kısa boyluysanız daha uzun ve ince görünmek için birkaç ipucu vermek isterim. Ayakkabı tercihiniz ten rengi olabilir, parmak dekolteli ayakkabılar olabilir, baştan aşağı tek renk(monokrom) giyinebilirsiniz, dikine çizgili kıyafetler tercih edebilirsiniz , V yaka kıyafetler,  kısa saçlar veya topuzlar sizi mutlaka olduğunuzdan daha uzun gösterecektir.



Yüksek bel jean tercih ettiniz diyelim ki; bunların üzerine genelde kısa tshirtler, içerisine sokabileceğiniz salaş tshirtler... Eğer kalçalarınızın görünmesini istemiyorsanız tshirtünüzü önünüze sokup arkasını salaş bırakabilirsiniz. Bol paça tercih edecekseniz paça boyunuz ve ayakkabı hizası bir olmalı. Eğer dar paça tercih edecekseniz, mevsimine göre bir ayakkabı tercih edip bacak boyunuzu kesecek bir renk ve modelden uzak durmalısınız.



Yüksek bel kategorisinde en beğendiğim: Havuç kesim pantolonlar! Kesinlikle çok vintage ve cool duruyor. Hem spor hem şık! Altına bir spor ayakkabı veya sandalet giyerek günlük, şık bir bluz ve topuklu ayakkabıyla şık bir görüntü elde edebilirsiniz. Basen bölgenizin daha kilolu görünmesinden dert yanmamak için koyu renkleri tercih edebilirsiniz.





Tiril tiril etekler ve şortlar... Yazın pantolonlarla uğraşmak istemeyenlerin, sıcak havaların en kurtarıcısı! Basic bir görüntüden daha şık bir görüntüye geçmenin en kolay hali bence. Hemen makyajınızı arttırıp, ayakkabınızı değiştirmeniz gündüzden geceye sizi çok hızlı taşıyacaktır. Kışın etekleri tercih ettiğinizde koyu renkte bir çorap giyecekseniz yine koyu renk bir ayakkabı tercih edin ki boyunuzu kesmesin! Ayriyetten dar etek tercih etmediğiniz sürece boyunuz olduğundan uzun göründüğü gibi istenmeyen kilolarda belli olmayacaktır. Şort tercihiniz ise belinize ve bacaklarınıza ne kadar güvendiğinizle alakalı bir konu!



Plaj modasıyla ilgili zaten birçok konuya değinmiştim, önceki yazılarıma göz atabilirsiniz. Ama beli kalın olanlar için, toparlayıcı bu tarz yüksek bel mayolar çok iyi birer alternatif oldu. Ten renginize göre kendini belli edecek ve gösterecek mayolar tercih etmeyi unutmayın! Soluk renkte kalan mayoları cıvıl cıvıl yaz günlerinde kimse görmek istemez :)

Zaman ayırıp okuduğunuz için çok teşekkür ederim :)











Yorumlar

Popüler Yayınlar

KARDASHIAN AİLESİ NASIL BU KADAR ZENGİN VE ÜNLÜ OLDU?

10 FAVORİ OJEM (SONBAHAR-KIŞ)

BURSA'DA GİDİLECEK 10 MEKAN

İLK BLOG YAZIM! NASIL KARAR VERDİM?