BURSA'DA GİDİLECEK 10 MEKAN

 Hoşgeldiniz!
 17 sene boyunca İstanbul'da yaşayan ve daha sonrasında memleketim olan Bursa'ya taşınan biri olarak buranın bana göre en güzel mekanlarını sizler için derledim. 
 Bursa yemek kültürü bakımından çok geniş yelpazeye ve gerçekten her damak için uygun alternatife sahip bir şehir. Gerek tarihi gerek kültürel birçok enfes yeri mevcut. Öncelikle Bursa denilince akla ilk gelen şey tabiki 'İskender' biliyorum.

 1- İskender Efendi Konağı



Botanik Park'ın içinde yeşillik ile buluşan tarihi bir Konak! 19.yy sonlarında Mehmet oğlu İskender Efendi'nin Bursa Kayhan Çarşısı'ndaki bir dükkanda başlayan macerası şuanda birçok şubeye ulaşmış durumda. Kendi çiftliklerinde besledikleri hayvanları sadece tercih eden bir mekandır. Bol tereyağlı, enfes sunumu ile göz ve karın doyuran bir menüye sahipler. Ramazan'da menülerinde verilen şerbetleri ise efsane! Yediğim en iyi iskender ise buradadır.

2- Zennup 1844


Eker Meydanı'nda bulunan ve Şef Ömür Akkor'un iki arkadaşı ile açtığı mekan. Mekanın ismi babaannesinin adından geliyor. 1844 ise türkçe yazılmış ilk yemek kitabının tarihidir. Kendi ektikleri buğdaydan ve 150 yıllık ekşi mayadan yaptıkları ekmekleri, anadolunun yöresel birçok lezzetini burada keşfedebilirsiniz. Devamlı olarak değişen ve tazelenen menüleri, kültürel tatları ile mutlaka gidilmesi gereken bir mekandır. Kahvaltısı ve tatlıları ile de fazlasıyla iddialıdır. Deneyip, pişman olacak birini tanımıyorum. Nokta.

3- Örnek Et Steakhouse


Mudanya yolu üzerinde bulunan ve bence Nusret ile kıyaslanacak kadar iddialı ve lezzetli olan bir Steakhouse. Bursa'ya kattığı kalite ise tartışılmaz. Lokum, T-bone , hamburger, specialleri ve daha birçok et seçeneğine sahip. Yanında getirdikleri patates ve salataları da çok başarılı. Tatlı olarak üçgen dilim baklavayı denemeden kalkmayınız :)

4- Erol Balık 


1996'dan beri Mudanya'da özel ve taze birçok balık-meze çeşitlerini bizlere sunuyorlar. İster ailecek ister dostlarınızla keyifli bir gece geçirebileceğiniz balıkçıdır. Bazı geceler fasıl oluyor. Özellikle karides kalamar yemek için bile gidilir. 

5- 21 Masa


Bademli'ye yeni açılan ve geniş bahçesi modern tasarımıyla ilk önce gözlere hitap eden bir mekan. Kahvaltısı fazlasıyla doyurucu ve lezzetli. Akşam yemekleri ve ara sıcakları ile geniş bir menüye sahip. Özellikle herkesin bayılarak yediği 'Nohutlu kokoreç'i denemeden çıkmayınız.

6 - Kalecik Restaurant


Osmangazi'de bulunan küçük ve otantik bir havaya sahip , fazla romantik bir mekan. Sevgililer günü, doğum günü ve hatta evlilik teklifleri için ideal bir Restaurant. Dünya mutfağına sahip geniş bir menüye sahipler. Farklı kokteylleri ve alkol seçenekleri mevcuttur.

7 - Kozahan İpekçiler Çarşısı


Bursa'nın gözbebeği ve Osmanlı'nın mirası 1491 yılında 2.Beyazıd döneminde yaptırılmıştır. Esnafları , eşsiz ipek şallar&eşarplar , gümüş ve değerli ev eşyaları, çeyizlikler ve daha birçok konfeksiyon ürüne ulaşabileceğiniz tarihi bir yapıt.Bugüne kadar birçok yerli ve yabancı turistin fazlasıyla beğenisini kazanan Koza Han'a gelip şehrin en tarih kokan yerinde bir kahve içmenizi hatta sonrasında Hacı Şerif'te dondurmalı irmik helvası yemenizi öneririm.

8- Saitabat Kadınlar Derneği 


Köydeki kadınların aile bütçelerine katkıda bulunmak, kendilerine olan özgüvenlerini ve kaybolmaya yüz tutan kültürlerine sahip çıkmak amacıyla 2002 yılında kurulan Türkiye'nin ilk köy kadınları derneği olma özelliğine sahiptir. Otantik ve çok geniş yelpazesi olan kahvaltısını mutlaka ama mutlaka denemelisiniz.

9 - Özgen Plus


Bursalıların geleneksel buluşma yerlerinden biri halinde dönüşen Özgen... Ve en son açılan   şubesi Özgen Plus :) Özgen Kahve'lerin çoğu hem yemek hem kahve içmek için ve okey geceleri için en doğru adres. Hatta akşamları yer bulmak zaman zaman zor oluyor. Özgen Plus ise Cerceylan'ın mimari tasarımı ile Podyumpark'ın tam ortasında nargile, kahve, çay içmek ve tatlı yemek isteyenlerin uğrak noktası haline dönüştü.

10 - Nordic Coffee


Özlüce'de yeni keşfimiz olan Nordic, en lezzetli ve en kaliteli olduğuna inandığı birçok farklı kahve ile gönüllerimizi fethetti. Demleme olan sıcak ve soğuk kahvelerini denemenizi şiddetle öneriyorum. Gittiğinizde yardımcı olacaklardır. Buna ek olarak kendi hazırlamış oldukları San Sebastian cheseecake, brownie , cookie, Magnolia  ve daha farklı seçenekleri olan bir sürü tatlıları da var. Hem ders çalışmak hem oturup sohbet etmek için ufak ama konsept bir Coffee.

Bunlara bonus olarak birkaç önerim daha olsun:
Kebapçı İskender, Kıyı Balık, Gölyazı Faik Bey Konağı, Karacabey Tavacı Refik, Şahinbey(kaburga dolması) , Tarihi Taş fırın (tahinli poğaçası) ve Bursalıların bildiği pastanelerden biri olan 'Uzay' :)

Zaman ayırıp okuduğunuz için çok teşekkür ederim.




















Yorumlar

  1. Ya Peren gerçekten çok teşekkür ederim. Bursaya hemen hemen her yıl gideriz, ama böyle güzel mekanların varlığından hiç haberim olmuyor. Sayende buraları keşfetme şansım olacak. Lütfen BUrsa ile ilgili paylaşımlara devam et..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sizin için faydalı bir yazı olmasına çok sevindim..

      Sil
    2. Günaydın Peren, güzel ve keyifli bir hafta diliyorum. Kesinlikle çok faydalı oldu, üstelik güzel de anlatıyosun. Bence çok başarılısın :)

      Sil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar

KARDASHIAN AİLESİ NASIL BU KADAR ZENGİN VE ÜNLÜ OLDU?

10 FAVORİ OJEM (SONBAHAR-KIŞ)

İLK BLOG YAZIM! NASIL KARAR VERDİM?