NEDEN HERKES ADIDAS STAN SMITH GİYİYOR?

 Hoşgeldinizzzz!
 Öncelikle bugünki konuyu seçerken güncel bir moda anlayışını göz önünde bulundurdum. Herkeste görmeye artık alıştığımız ve benim bile asla ayağımdan çıkarmadığım Stan Smith ayakkabılar neden ve nasıl bu kadar çok moda oldu?

 Şimdi sorsak giyen çoğu insana Stan Smith'i tanımaz bile! İlk tenis ayakkabısı üretimine Adidas markası 1965 yılında Fransız tenisçi Robert Haillet ile anlaşıp başlamıştı. Fakat 1973 yılında Robert profesyonel tenis kariyerini sonlandırmıştır. Adidas'ta Amerikalı tenis oyuncusu Stan Smith ile anlaşma yapmıştır. Hatta Stan Smith bu konuyla ilgili şöyle bir açıklamada bulunmuş: “Ben bir tenis oyuncusuyum fakat birçok insan benim bir ayakkabı olduğumu düşünüyor.”


                               



 1988 yılına geldiğimizde Adidas bu modelden 22 milyon adet satarak Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi.Bundan sonra Adidas birçok limited edition çıkardı (en bilinenleri Star Wars, Jeremy Scott, 80′s) Stan Smith adı altında. Ama sonra milyonlarca ayakkabı satan bu model 2012 yılında birden bire piyasadan çekildi. Her yerde açık arttırmayla eskiyen ayakkabılarını satanlar oldu. Bu aslında Adidas için çok iyi bir pazarlama tekniğiydi. Ayakkabıyı bütün piyasadan çekip yeniden mükemmel bir şekilde yorumlayarak 2014'te tüm dünyaya sundular. Sosyal medya üzerinden Pharell Williams gibi ünlü isimleri marka elçisi yapıp ayakkabının tanıtımını yaptılar.

 Beyazın şıklığı, kalın tabanın rahatlığı, Adidas'ın amblemi olan 3 çizgiyi ufak noktalar halinde farklı desen ve kumaşlar kullanarak günlük stilimize uyguladılar. Kısaca tenis kortlarından sokak stiline uyarlanan bu model hem erkeklerin hem kadınların dolaplarının vazgeçilmezi haline geldi. Ayakkabıyı Adidas'ın kendi mağazalarından ve markayı satan birçok yerden edinebilirsiniz, sadece ayak numaranızdan yarım numara büyük almaya dikkat edin! :)

                              
                             
                                 
                                

     Zaman ayırıp okuduğunuz için çok teşekkür ederimm 💓

Yorumlar

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar

KARDASHIAN AİLESİ NASIL BU KADAR ZENGİN VE ÜNLÜ OLDU?

10 FAVORİ OJEM (SONBAHAR-KIŞ)

BURSA'DA GİDİLECEK 10 MEKAN

İLK BLOG YAZIM! NASIL KARAR VERDİM?