MAKYAJDA YAPILAN HATALAR!


 Hoşgeldiniiiiizz!
 Bugün sizler için makyaj yaparken kızların sıklıkla düştüğü hatalara yer vereceğim. Artık youtube da birçok makyaj vloggerı görüyoruz, kuaförlerde, dışarıda birçok kişi sürekli makyaj yapıyor. Onları izleyip bizde onlar gibi makyaj yapmak için uğraşıyoruz fakat çok önemli farklılıklarımız var. Herkesin cildinin rengi, yapısı ve ihtiyaçları farklıdır. Peki biz bu ihtiyaçları en doğru nasıl karşılarız? Bende size bildiğim kadarını aktarmaya çalışacağım.

1-Doğru bir makyaja başlamak için en ama en önemli şey cildi makyaja hazırlamanızdır. Cildiniz kuruysa eğer daha yoğun bir nemlendirici, yağlı veya karmaysa ona göre bir nemlendirici sürüp bir süre cildinizin emmesini beklemelisiniz. Bundan sonra cilt tipinize göre bir makyaj bazıyla; fondötene veya kapatıcıya cildinizi hazırlamış olursunuz. Eğer gün içerisinde makyaj yapacaksanız, güneş kremi sürmenizde size yeterli bir baz oluşturur.


                                 

2-Fondöten tercih ederken boynunuz ve yüzünüz arasında asla ton uyuşmamazlığı olmamalıdır. Alırken bileğinizde değil, boynunuzda denemelisiniz! Sarı alt tonlu veya pembe alt tonlu olmanızı göz önünde bulundurup yine cilt tipinize göre bir tercihte bulunmalısınız. Mesela kuru bir cildiniz varsa benim gibi: çok fazla matlaştırıcı etkisi olan fondötenleri tercih etmeyip su bazlı ve ışıltılı fondötenleri tercih etmelisiniz. Fondöteni cildinize sürdükten sonra ise çok iyi bir şekilde cildinize yaymanız gerekir, mümkün olduğunca az ve boynunuza kadar. Eğer kapatmak istediğiniz kusurlarınız varsa bunu kat kat fondötenle yapıp kek gibi bir surata sahip olmayın! Kapatıcı camouflage paletlerinden yardım alabilirsiniz.

3-Gözaltlarınızı yine güzelce nemlendirdikten sonra kapatıcınızı bir veya iki ton açık seçmelisiniz. Ama çok sorunlu mor renkli gözaltı halkalarınız varsa açık renkli kapatıcı sürmeniz tam tersi daha kötü bir görüntüye sebep olacaktır. Somon rengi veya turuncumsu bir kapatıcıyla önce gözaltlarınızı nötrleyip sonra açık renkli bir kapatıcıyla aydınlık gözaltlarına sahip olabilirsiniz ancak!

4-Eğer kontür yapmak istiyorsanız yüzünüze soğuk küllü bir kahverengi ile elmacık kemiğinizin hemen altından keskin bir şekilde geçip onu güzelce dağıtmanız gerekir. Burun, alın ve çene kontürü ise daha küçük durmasını isteyeceğiniz yerlere sadece uygulanmalı.
 


5-Allık olarak kullandığımız ürünleri tüm yanağınıza lütfen bocalamayın! Allık sadece gülümsediğiniz zaman oluşan o elma yanaklarınıza sürülmelidir. Doğal güneşten yanmışsınız da pembeleşmiş gibi bir görüntü oluşturması için.

6-Aydınlatıcı asla ama asla tüm yüze sürülmemelidir. Sadece kendimiz gün ışığında olduğumuzda tepeden güneş suratımızın en çok hangi noktalarına gelirse o yerlere sürülmelidir. Yanakların üstlerinden kaş kemiğine kadar bir de burnumuz ile dudak üstlerine çok hafif süreceğiz. Çok yağlı bir cilde sahipseniz eğer aydınlatıcıyıda çok önermem. Disko topu gibi gezersiniz.
 

                                        

7-Yüzünüzü pudrayla sabitlemek isterseniz eğer Transparan pudralar tercih edin! Kapatıcılığı olan pudralarla sabitlediğiniz zaman cildiniz kat kat makyaj uygulamış gibi basit bir görüntüye sebep oluyor.

8-Kaşlarınızı şekillendirmek istediğiniz zaman kendi kaş renginizden 1 veya 2 ton açık bir renkle boşlukları sadece doldurun. Kaşlarınız yapay bir görüntü oluşturmasın yoksa çok komik duruyor. Kaşlarınızı belirginleştirmek için de boşlukları doldurduktan sonra kaşlarınızın altını kapatıcıyla temizleyip daha net görüntü elde edebilirsiniz.
         

                                   

9-Eyeliner süremiyorsanız illa süreceksiniz diye bir kural yok! Vicdanınıza kadar çekip, yamuk bir eyeliner görüntüsü olacaksa hiç olmasın daha iyi! Eğer ki güzel çekiyorsunuz akmayan rengini tam veren eyeliner tercih etmelisiniz.
                                 

                                 

10-Kirpiklerinize rimel uygulamadan önce kirpik kıvırıcı kullanıyorsanız, rimel uyguladıktan sonra asla uygulamayın! Yoksa bütün kirpikleriniz elinizde kalır. Alt kirpiklerinize ise illa ki her zaman uygulamak zorunda değilsiniz. Göz şeklinize göre buna karar vermeniz gerekir. Uygulayacağınız rimel topaklanma yapıyorsa kat kat uygulayıp örümcek bacağı gibi kirpikleriniz olmasın! Çok çirkin bir görüntü oluşuyor. Gözlerinizi daha büyük göstermek istiyorsanız da gözlerinizin içine ten rengi göz kalemi çekip, göz pınarlarınıza biraz aydınlatıcı sürerseniz size yeterli olur.

11-Ruju birkaç kat sürmeniz dudaklarınızı daha büyük göstermez. Dudaklarınızı bir kalemle çerçeveleyip içini doldurmanız daha dolgun ve daha düzgün bir ruj sürmenize yeterli olur.

12- Yüzünüze uyguladığınız bütün ürünleri doğru makyaj fırçaları ve süngerlerle uygulayın. Makyaj malzemeleriniz ne kadar kaliteli olursa olsun doğru bir uygulama yapmazsanız, bütün yaptıklarınız boşa gider!



Size şuanlık dikkat ettiğim ve sizinde bu tarz hatalar yapmamanız için söyleyebileceklerim bu kadar. Umarım faydalı bir yazı olmuştur. Zaman ayırıp okuduğunuz için çok teşekkür ederimm :)

Yorumlar

Popüler Yayınlar

KARDASHIAN AİLESİ NASIL BU KADAR ZENGİN VE ÜNLÜ OLDU?

10 FAVORİ OJEM (SONBAHAR-KIŞ)

BURSA'DA GİDİLECEK 10 MEKAN

İLK BLOG YAZIM! NASIL KARAR VERDİM?