2017 KADIN&ERKEK SAÇ TRENDLERİ


 Hoşgeldiniiiizz!
 Bugün sizleri saç trendleri ile karşılamak istedim. Biliyorsunuz ki her mevsim evlerimizde, ruhumuzda ve bedenimizde değişiklik istiyoruz. Gerek gardıroplarımızda gerek ev temizliğinde gerek kendimizde... Bugün kendimizi yaz için daha hazır hissedeceğimiz ve değişikliğin iyi hissettireceği trendleri araştırdım.

 Bu yaz bol bol katlı, havalı, hacimli ve çene hizasında saç kesimlerini çok sık göreceğiz. Çenemizin hemen altında olan kat kat kesimli ve hacimli saç görünümüne Shag saç kesimi diyoruz. Ama 2017 yılında shag kesimi sadece kısa saçlarda değil uzun saçlarda da sık sık görebiliriz. Hatta kahkül kestirip saçlarımızın daha dağınık daha cool bir görünüme kavuşmasını sağlayabiliriz. Bu kesimlerde unutmamanız gereken saçlarınızı asla pırasa gibi kabarık olmayacak şekilde kullanmayın! Saçlarınızı daha kabarık göstermek için saçlarınız ıslakken jöle veya köpükle iyice hacimleyin ve saç diplerinizi vigoyla kabartarak kurutun. 
Eğer saçlarınızda Bob-Lob stili kullanmak istiyorsanız tam çene hizasında küt kestirip iri dalgalarla veya dümdüz ama yine hacimli kullanabilirsiniz.
                                      

Bu yaz kıvırcık saçlar ise ön plana çıkıyor! Daha mutlu olamazdım :) A kesim veya örgülü farklı modellerde kullanabilirsiniz. Örgü zaten saçların uzun süredir vazgeçilmezi ve bu yaz da çok göreceğiz. Hatta bunları saç aksesuarları ile desteklerseniz tam 2017 yaz ikonusunuz! Saçlarınıza eğer benim gibi ince telliyse aralara kat ekletip bol bol köpükleyin böylece hacimini arttıracaksınız. Bu yaz heralde Rihanna ve Kim Kardashian'ın xxl uzun saçlarını ortadan ikiye ayırıp dümdüz kullanması haricinde o kadar düz modasını görmeyeceğiz. Daha doğal daha hacim olacak hep hep hep! Doğal ensede dağınık topuzlar ise diğer tercih edilenler arasında. Pixie saç kesimi ise kısacık saçlar demek :) Tuba Büyüküstün bu yıl bu saçı Türkiye'de birçok kadının beğenmesine sebep oldu.




Tabiki renkleri unutmayalım. Birçok dünya starı ve birçok hair designer saçları rengarenk yaparak dikkatleri çekmek istedi. Hatta saçlara sörf yaptırmak deyimiyle bu renkleri kullandılar. L'oreal Paris gibi birçok marka da akan saç spreyleri çıkardılar ve işimizi kolaylaştırdılar. Boyatmaktansa birkaç yıkamada akan saç spreyleri bana çok daha cazip geliyor, saça zarar vermediği için.


Şimdi erkekleri pas geçmek olmaz. Onlar içinde ufak araştırmalar yaptım. Bu yıl erkeklerin katlı saç modeli kullanmaları çok isteniyor. Gerçekten seksi durduğunu söyleyebilirim. Saçlarınızın önlerini uzun tutup doğal bırakarak arkaya doğru, saçlarınızın yanlarını ise katlı ve düz inecek şekilde kullanabilirsiniz. Hatta yurtdışında Zayn Malik, Türkiye'de İdo Tatlıses gibi ünlülerin saçlarının önlerini boyatması ise gerçekten çok moda! Çizik attırılması da moda olmuş fakat ben pek beğenmiyorum galiba :( Yakışana, beğenene diyecek sözüm yok tabiki!




Kısaca bu yıl katlar, dalgalar, hacimler ve doğal görünüşler herkeste moda olacak. Zaman ayırıp okuduğunuz için çok teşekkür ederim :)

Yorumlar

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar

KARDASHIAN AİLESİ NASIL BU KADAR ZENGİN VE ÜNLÜ OLDU?

10 FAVORİ OJEM (SONBAHAR-KIŞ)

BURSA'DA GİDİLECEK 10 MEKAN

İLK BLOG YAZIM! NASIL KARAR VERDİM?