Met Gala

 Hoşgeldiniz!
 Uzun süredir yazılarıma ara vermiştim ve yazmayı ne kadar özlediğimi fark ettim. Kaldığım yerden blog hesabımı aktif şekilde kullanmaya karar verdim. Seçtiğim ilk konuysa bugüne özel Met Gala!



 Peki sosyal medyayı ve ünlüleri bu kadar meşgul eden bu gala nedir? Niye düzenleniyor? Hadi hep beraber öğrenelim.
 Öncelikle 1948'den beri her Mayıs ayının ilk Pazartesi gecesi New York'ta bulunan Metropolitan Sanat Müzesi'nde Kostüm Enstitüsü yararına düzenlenen ve yüksek miktarlarda bağış toplanan bir etkinlik. Bu bağış gecesine sanat, müzik, sinema ve birçok sektörden dünyaca tanınan isimler katılıyor. Yıllardır gecenin başkanlığını Vogue Genel Yayın yönetmeni Anna Wintour yapıyor, her yıl farklı isimler onunla birlikte ev sahibi oluyor. İlk zamanlardan beri Vogue aynı zamanda gecenin sponsoru 👏



Her yıl farkı bir konsept belirleniyor ve gelen ünlü isimlerin bu konsepte göre giyinmesi veya ünlü tasarımcıların hazırladığı gösterişli kıyafetleri tercih etmesi bekleniyor. Yılın en büyük moda etkinliği olduğu için ünlülerimizin geneli de buna uygun giyiniyor.
Bu geceye hazırlık neredeyse 1 sene önceden başladığı için de müzenin içi fazlasıyla görkemli oluyor. Gelen misafirleri ise kırmızı halıda büyük bir basın ordusu karşılıyor.

Lady Gaga yıllardır bu geceye en farklı hazırlanan ve dikkat çeken isimlerinden. Bu sene onur konuklarından ve ev sahiplerinden birisi de kendisi olmuştur.



İlgi odağı olan çiftlerimiz.





Geçen sene tema 'Kutsal Bedenler: Moda ve Katolik Hayal Gücü' olarak belirlenmişti. Gecenin onur katılımcıları ise Donatella Versace, Rihanna ve Amal Clooney'di. Bu sene tema 'Camp: Notes on Fashion'. Tabi bahsedilen kamp gerçek kamp algısından çok uzak. Çağdaş sanat kampı, pop-art kampı ya da yüksek moda kampı diyebiliriz.





Her sene yaklaşık 600-700 kişiye ev sahipliği yapan bu organizasyonda bu sene erkekler de şıklık yarışındaydı. Tabi 'şıklıkları' herkese göre göreceli olabilir.


Geçen sene dini temalı olan Met Gala'yı hatırlamak isteyenlere :




Bu büyüleyici yardım gecesi ve aynı zamanda dünyanın en büyük moda etkinliği olan Met Gala'yı hep beraber inceledik. 

Zaman ayırıp okuduğunuz için teşekkür ederim :)



















Yorumlar

Popüler Yayınlar

KARDASHIAN AİLESİ NASIL BU KADAR ZENGİN VE ÜNLÜ OLDU?

10 FAVORİ OJEM (SONBAHAR-KIŞ)

BURSA'DA GİDİLECEK 10 MEKAN

İLK BLOG YAZIM! NASIL KARAR VERDİM?